top of page
Makeup Brushes

GALLERIA

Oppilaiden töitä ja tilannekuvia koulusta ja Espanjasta

Opiskelijan info + Kuvagalleria: Welcome

KUVIA VIIMEISILTÄ KURSSEILTA SEKÄ VUOSIEN TAKAA

IMG_8576.JPG
IMG_6745.JPG
IMG_8468.JPG
Untitled design (1).png
IMG_8319.JPG
IMG_8860.JPG
IMG_6714.JPG
IMG_8394.JPG
IMG_8583.JPG
Palm Trees
Waves
IMG_8620.JPG
IMG_8364.JPG
IMG_8385.JPG
IMG_7485.JPG
IMG_8629.JPG
IMG_8335.JPG
Opiskelijan info + Kuvagalleria: Photo Gallery

OPISKELIJAN INFO

Vinkkejä ja vastauksia

Teitkö päätöksen lähteä opiskelemaan Espanjan lämpöön, hyvä ja onnittelut loistavasta valinnastasi.

Kouluun tuloa ei tarvitse jännittää, joten voit rauhassa odotella lähtöpäivää. Koulussamme vallitsee rento ja mukava ilmapiiri. Tänne tullaan oppimaan, joten sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta, vain into oppia uutta. Jos sinulta löytyy meikkisiveltimet, ota ne mukaasi, mutta koululta löytyy siveltimiä ja opiskelun aikana tehdään yhteistilaus.

Tälle sivulle on kerätty muutamia asioita, jotka saattavat askarruttaa mieltäsi.

Muista, että voit aina olla yhteydessä meihin, jos jokin asia mietityttää.

LENNOT

 • Lentoliput opiskelija varaa itse, kannattaa vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja, hinnat elävät todella paljon ja saattavat vaihdella päivittäin. Pääsääntöisesti aikaisemmin ostetut liput ovat halvempia!

 • Lähin lentokenttä on Malagassa, ja sieltä kulkee päiväsaikaan juna (Renfe) Fuengirolaan. Junamatka kestää noin puoli tuntia ja lippu maksaa noin 3€. Tässä vielä linkki Renfen sivuille: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/

ASUMINEN

 • Koulu avustaa tarvittaessa asunnon hankinnassa, yleensä kahden tai kolmen hengen solu-asunto on paras ratkaisu. Jos haluat voit myös itse järjestää asumisesi. Esimerkiksi Rantakylä, Tupasi ja Kesäkatu ovat luotettavia asunnonvuokraus paikkoja joista saa suomenkielistä palvelua. Autamme tarvittaessa myös oman asuntosi hankinnassa, voimme esimerkiksi käydä katsomassa asuntoa puolestasi. 

 • Tsekkaa Facebookissa myös ryhmät "Costalla koska tahansa ja mitä tahansa", "Aurinkorannikon asunnot" sekä "Aurinkorannikon palvelut". Näissä voi kysyä toiveidensa mukaista asuntoa ja neuvoja asunnon hankintaan.

VAKUUTUKSET

 • Matkavakuutus on hyvä olla aina olemassa ja erittäin suositeltava ottaa. Vakuutus on pieni sijoitus jos vaikka puhelin katoaa tai joudut sairaalaan Espanjassa ollessasi. Muista aina, että matkavakuutus täytyy ottaa ENNEN matkan alkua.  

 • Eurooppalainen sairaanhoitokortti (KELA-kortti) on myös suositeltava, jos vaikka joudut käyttämään julkista terveydenhuoltoa.

NETTI

 • Kännykällä on helppoa käydä netissä, koska Wi-fi löytyy todella monesta kahvilasta, ravintolasta tai baarista, sekä koululta. Jos et halua rampata Wi-Fi paikoissa, voit ottaa espanjalaisen liittymän, jossa on kuukausi maksu tai ostaa prepaid-liittymän. Centro Finlandiasta löytyy MiMobile liike josta saat suomalaista palvelua.

 • Myös ainakin Telialta löytyy liittymiä joihin sisältyy 10GB nettiä käytettäväksi ulkomailla, kannattaa kysyä tätä omalta operaattoriltasi ennen matkaa

HINTATASO

 • Hintataso on Suomea edullisempi ja siksi heräteostoksia saattaa olla vaikea välttää.

 • Ruoka ja juoma ovat täällä myös edullisempia, niin kaupoissa kuin ravintoloissakin

 • Elektroniikan hinta on kuitenkin melkein samalla tasolla Suomen kanssa, eli läppärin tai puhelimen ostoa ei kannata välttämättä tehdä täällä :)

TV

 • TV saattaa aluksi järkyttää. Kaikki on dubattua, mutta myös alkuperäiselläkin kielellä ohjelmia tulee ja useimmissa telkkareissa voit asetusten kautta vaihtaa tekstitykseksi englannin tai puhutun kielen alkuperäiseksi.

 • Suurimmat elokuvateatterit esittävät elokuvia myös alkuperäiskielellä

KULTTUURI

 • Fuengirolassa, varsinkin Los Bolichesissa ja Los Pacosissa, on paljon suomalaisia ja suomalaisia yrityksiä, joten tänne on helppo tulla ja tuntea itsensä kotoisaksi. Palvelua saa Suomen kielellä melkeimpä minkä alan yrityksestä tahansa. Älä siis säikähdä kun kuulet suomenkieltä kaduilla :)

 • Espanjassa on paljon tapahtumia, pääsiäinen on täällä iso juttu. Erilaisia kulkueita ja tapahtumia koko pääsiäisen ajan. Keväällä yksi iso tapahtuma on International Feria, syksyllä Fuengirolan feriat ja espanjalaisethan osaavat juhlimisen taidon. Halloweenina kaduilla näkee paljon sekä aikuisia, että lapsia pukeutuneena. FugeFest on myös järjestetty syksyisin.

 • Täällä kannattaa ottaa rennosti, maan tapana on hoitaa asiat "mañana" eli huomenna. Tämä vaatii joskus totuttelua meiltä suomalaisilta!

TEKEMISTÄ

 • Vapaa-ajalla ei täällä ole tekemisen puutetta, kuntosaleja, crossfit-saleja, ryhmäliikuntatunteja ja vaikka mitä aktiviteetteja löytyy tai voit vain makoilla rannalla. Nähtävää ja hienoja paikkoja löytyy paljon. Paikallisjunalla pääset helposti ja edullisesti eri paikkoihin ja Malagasta pääset jatkamaan muilla junilla ymäri Espanjaa.

 • Sofia-opisto tarjoaa paljon kaikkea kivaa tekemistä.

 • Isot ostoskeskukset Plaza Mayor ja Miramar kannattaa koluta läpi. Mijas, Ronda, Nerja, Malaga, Torremolinos.... Benalmadenassa sijaitsee tivoli ja köysirata, joka kuljettaa ylös vuorille... Gibraltarille ja Marokkoon pääset myös helposti päiväreissulle. Caminito Del Rey on myös upea kokemus... Myös patikointireittejä löytyy runsaasti lähistöltä.

Opiskelijan info + Kuvagalleria: FAQ

MEIKKITAITEILIJAN TYÖ

Monipuolinen ja trendikäs ammatti, jonka parissa voit työskennellä ympäri maailmaa.

Meikkaajan tehtävänä on tehdä ihmisistä kauniimpia, rumempia tai tietyn näköisiä/tyylisiä erilaisiin tilanteisiin. Työ on erittäin vaihtelevaa ja alalla voi sijoittua monenlaisten työtehtävien pariin. 

Alalla pärjäämisen vaatimuksia ovat mm. joustavuus, trendien tunteminen ja seuraaminen sekä tarvittaessa uusiin koulutuksiin osallistuminen. Myös suurin osa maskeeraajista työskentelee yrittäjinä ja freelancereinä, joten yrittäjähenkisyys ja omatoimisuus ovat eduksi.

Toisin kuin usein luullaan, alalla voi menestyä vaikka kuvaamataidon tunneilta ei olisi saatu kymppejä. Piirtämisen taito on eduksi, mutta meikkaaminen on kuitenkin aivan erilaista. Tärkeämpiä ominaisuuksia ovat tarkkuus, hahmottaminen ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen. 

Meikkikoulun jälkeen voit hakea esimerkiksi seuraaviin työtehtäviin:

TV- sarjaan tai elokuvaan meikkaajaksi, muotinäytöksiin, musiikkivideoihin, mainoksiin, teatteriin, kosmetiikkamyymälään tai voit vaikka perustaa oman meikkistudion asiakkaitasi varten. Monet alan ammattilaiset tekevät hieman kaikkea aina kysynnän mukaan. 

Jokaisella on omat vahvuutensa ja mielenkiinnon kohteet. Joku haluaa luoda hirviöitä ja näyttäviä teatterihahmoja, toinen on parhaimmillaan muotinäytöksen kiireessä tai häämeikeissä.

Koulun aikana käymme läpi omia vahvuuksiasi ja annamme vinkkejä kuinka pääset sinua kiinnostavien työtehtävien pariin. 

Tiesitkö, että meikkiä on käytetty jo 4000 ekr, eli yli 6000 vuotta!

Meikkaajan töitä löytyy ympäri maailmaa, tässä muutamia linkkejä:

https://www.careerexplorer.com/careers/makeup-artist/jobs/

https://www.indeed.com/jobs?q=Makeup+Artist&l=

https://www.hairandbeautyjobs.com/jobs/?Keywords=makeup+artist#browsing

https://www.glassdoor.com/Job/jobs.htm?suggestCount=0&suggestChosen=true&clickSource=searchBtn&typedKeyword=makeup+artist&sc.keyword=Makeup+Artist&locT=&locId=&jobType=

Suomessa harvoin löytää meikkaajan töitä netistä, mutta esimerkiksi Facebookista löytyy ryhmiä joissa meikkaajille tarjotaan töitä. Myös erilaisten harjoittelujen ja assistentin töiden kautta on hyvä saada "jalka oven väliin". 

Suomessa toimii myös Suomen Maskeeraajat Ry. Heidän sivuillaan on jäsenten esittely, josta työnantaja voi käydä nappaamassa itselleen sopivan tekijän työlleen. Jäseneksi pääsee kuitenkin vasta kun on työskennellyt alalla vähintään kaksi vuotta.

Meikkaajia ja maskeeraajia tarvitaan ympäri maailmaa monenlaisissa eri projekteissa. Meikkaajan työn voi luontevasti yhdistää myös esimerkiksi kosmetologin, kampaajan tai stylistin työhön. Koulutus on iso etu myös jos haaveilet kauneusalan vaikuttajan työstä tai kauneusbloggaamisesta.

Opiskelijan info + Kuvagalleria: About Us
bottom of page